Aanpassing min. leeftijd opleiding 3*duiker / Duik- en logboekjes AI/4*duiker

NELOS-Info nr 381

Minimumleeftijd 18 jaar voor 3*D-opleiding:

De leeftijdsvoorwaarde voor deelname aan de opleiding 3*Duiker werd verhoogd van 16 naar 18 jaar. Deze verhoging is ingegeven door de CMAS-eisen voor 3*Duikers.

Dit heeft ook tot gevolg dat een aantal van de huidige 2*Duikers die dit jaar tussen 16 en 18 jaar oud worden, op abrupte wijze hun eventuele geplande start van de 3*D-opleiding tot 2 jaar zien uitgesteld worden.

Om deze plotse overgang te temperen, kunnen de 2*Duikers – geboren van 2002 t/m 2004 – nog inschrijven voor de opleiding 3*D tot en met 30 juni 2020.

Vanaf die datum zullen ze effectief 18 jaar oud moeten zijn om te kunnen inschrijven voor de opleiding 3*Duiker en dus ook om aan te vangen met deze opleiding.

Duik- en logboekjes AI en 4*D:

Vanaf 01/01/2020 moeten de log- en duikboekjes van de kandidaten AI en 4*D niet meer worden opgestuurd, samen met de aanvraag voor hun eindexamen. Deze aanpassing vloeit uiteraard voort uit het gebruik van DIVES waarin de duiken, duikervaring en proeven van de desbetreffende kandidaat zijn geregistreerd. Dit neemt uiteraard niet weg dat de logboekjes nog steeds moeten worden ingevuld en dat deze een correcte weergave moeten zijn van de duiken die de duiker/kandidaat tot op dat moment heeft uitgevoerd.

Met vriendelijke groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *